Biskopkaka

 100 g Blockchoklad
1 dl Vispgrädde
1/2 dl mjöl
1 tsk Kanel
Rivet skal av en citron
150 g Rårivna morötter
2 dl Socker
4 st Ägg
1 tsk bakpulver
200 g hasselnöt, hackad

TILLAGNING
Dela äggen. Vispa gulor och socker. Blanda nötter, bakpulver, kanel, vetemjöl och rör i. Tillsätt morötter och citronskal. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i blandningen. Grädda i smord och bröad form i 175 °C ca 45 min. Chokladglasyr: Koka upp grädden och lägg i blockchokladen, mörk, ljus eller blandad. Låt småkoka tills det tjocknar. Låt glasyren kallna och bred sedan ut den över den kalla kakan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback